IQTISODIYOT ATAMALARINING FONETIK GRAMMATIK XUSUSIYATLARI - Djumanazarova Venera , Atabekovna (Journal of Research in Innovative Teaching and Inclusive Learning, 2026)
Mazkur maqolada iqtisodiyot terminologiyasining fonetik va grammatik xususiyatlari lingvistik nuqtayi nazardan chuqur tahlil etilgan. Iqtisodiy atamalarning shakllanishi, o‘zlashma terminlarning fonetik moslashuvi, bo‘g‘in tizimi va urg‘u me’yorlari bilan bog‘liq qonuniyatlar ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, iqtisodiy birliklarning morfologik tuzilishi, so‘z yasalishi modellari, o‘zbek tiliga xos affikslar bilan moslashuvi hamda sintaktik qo‘llanishidagi o‘ziga xos jihatlar tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari iqtisodiy terminlarning milliy terminologiya tizimidagi o‘rnini, ularning barqaror qo‘llanilishiga ta’sir etuvchi lingvistik omillarni va zamonaviy iqtisodiy nutqning shakllanish jarayonini ilmiy asosda ochib beradi.