РЕСПУБЛИКАМИЗ ТАЪЛИМ ХИЗМАТЛАРИ БОЗОРИДА ОЛИЙ ТАЪЛИМ МУАССАСАЛАРИ РАҚОБАТБАРДОШЛИГИНИ ОШИРИШ ОМИЛЛАРИ ВА КЎРСАТКИЧЛАРИ ТАҲЛИЛИ - X.Шайматова; У.Йўлдошев; О.Н.Хаитов (Journal of Research in Innovative Teaching and Inclusive Learning, 2023)
мазкур мақолада республикамиз иқтисодиётининг барча соҳа ва тармоқлари ҳамда тизимларида ислоҳотлар амалга оширилаётган, хусусан, олий таълим тизимида кескин ўзгаришлар кечаётган ҳозирги даврда таълим хизматлари сифати ва самарадорлигини ошириш, фан, таълим, ишлаб чиқаришни интеграциялаши ҳамда ОТМларининг халқаро рейтинглардаги ўрнини мунтазам ошириб бориш масаласи бирламчи вазифалардан бири ҳисобланади.