XORIJIY MAMLAKATLAR MOLIYA BOZORIDA INVESTITSIYALAR SAMARADORLIGINI BAHOLASH VA OSHIRISHNING XORIJ TAJRIBALARI - N.Qo‘chqorov; Q.Majidov; O.N.Xaitov (Journal of Research in Innovative Teaching and Inclusive Learning, 2023)
Ushbu maqolada xalqaro moliya bozori o‘zaro bog‘langan global bozor sifatida jahon iqtisodiyoti rivojlanish tendensiyalarini o‘zida aks ettiradi. Jahondagi yirik moliya bozorlarida xalqaro kapital harakati ta’minlanadi, iqtisodiyotning ma’lum soha va tarmoqlariga portfel investitsiyalari kiritiladi, turli jamg‘armalar investitsiyalarga aylanadi. Yirik fond birjalarning indekslari jahondagi davlatlar, institutsional investorlar va umumiy bozorning kayfiyatini ko‘rsatib turadi.