Oʻzbek Va Ingliz Tillaridagi Qavm-Qarindoshlik Terminlarining Qiyosiy Tahlili - Jasmina, Nurmonova (Journal of Research in Innovative Teaching and Inclusive Learning, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek va ingliz tillarida uchraydigan qarindoshlik terminlari, ularning lingvistik xususiyatlari hamda xalq maqollarida aks etgan ma’naviy-axloqiy mazmuni qiyosiy jihatdan tahlil qilinadi. Qarindoshlik atamalari har bir xalqning madaniyati, ijtimoiy tuzilmasi va ma’naviy qadriyatlarini aks ettiruvchi muhim til birliklaridan sanaladi.