Vatanparvarlik Tuygʻularining Yoshlar Tarbiyasidagi Ahamiyati - Sayidqulovich, Muxtorov Joʻrabek (Journal of Research in Innovative Teaching and Inclusive Learning, 2025)
maqolada vatanparvarlik tushunchasi, uning ahamiyati, yoshlarni vatanparvarlik ruhida tarbiyalashdan koʻzlangan maqsad, vatanparvarlik ruhida tarbiyalashning shakl va uslublari, qadriyatlar, urf-odatlar, milliy oʻzlikni anglash orqali yoshlarda vatanparvarlikni kamol toptirish hamda ushbu fazilatni shakllantirishning asosiy yoʻnalishlari ilmiy asoslangan holda yozilgan.