Atmosfera Ifloslanishining Iqtisodiy Oqibatlari Va Kamaytirish Yo‘Llari - Rustamova, Sarvinoz (Journal of Research in Innovative Teaching and Inclusive Learning, 2025)
Ushbu maqolada atmosfera ifloslanishining asosiy sabablari, uning iqtisodiyotga ta’siri hamda sog‘liqni saqlash, ishlab chiqarish samaradorligi va turizm sohalariga yetkazadigan zararlari tahlil qilinadi. Shuningdek, O‘zbekistonda va jahon miqyosida atmosferani muhofaza qilishga qaratilgan siyosiy, iqtisodiy va innovatsion choralar o‘rganiladi. Maqola yakunida atmosfera ifloslanishini kamaytirish bo‘yicha samarali yechimlar taklif etiladi.