NUTQIDA KAMCHILIKKA EGA BO‘LGAN BOLALARNING O‘YIN FAOLIYATINING SHAKLLANISHI - Ozoda Nodir Qizi, Shukurova (Journal of Research in Innovative Teaching and Inclusive Learning, 2025)
Ushbu maqolada nutqida kamchilikka ega bo‘lgan bolalarning o‘yin faoliyatining shakllanishi, o‘yinlarning kommunikativ, ijtimoiy va psixologik rivojlanishdagi o‘rni, shuningdek logopedik ish jarayonida o‘yin metodlaridan foydalanish yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, o‘yin faoliyati orqali nutqiy kamchiliklarga ega bo‘lgan bolalarda muloqot, eshitish, tushunish va o‘zini ifoda etish ko‘nikmalari samarali rivojlanadi.