Falsafa Va Ekologiya: Insoniyatning Tabiat Bilan Munosabati - Qahramonovich, Haqqulov Nabijon; oʻgʻli, Roʻziqulov Abduqahhor Ixtiyor (Journal of Research in Innovative Teaching and Inclusive Learning, 2025)
Bugungi kunda ekologik muammolar, iqlim oʻzgarishi va tabiat resurslarining ortib borayotgan ekspluatatsiyasi tabiatga boʻlgan qarashlarimizni qayta koʻrib chiqishga undaydi. Ekologik etika, tabiatga nisbatan mas’uliyatli va barqaror munosabatni shakllantirishni taklif qilmoqda. Shu bois, ushbu maqola insoniyat va tabiat oʻrtasidagi munosabatlarni falsafiy nuqtai nazardan tahlil qilib, bu munosabatlarning kelajakka qanday ta’sir koʻrsatishini oʻrganishga harakat qilingan.