Қўзғатиш Чулғами Резонансга Созланган Дифференциал Трансформатор Датчиклар Математик Моделлари - Амиров С. Ф.; Шарапов Ш. А. (Journal of Research in Innovative Teaching and Inclusive Learning, 2024)
Қўзғатиш чулғами кучланишлар ёки токлар резонансига созланган янги дифференциал трансформатор датчикларининг ишлаб чиқилган математик моделлар таҳлили қўзғатиш занжири кучланишлар резонансига созланган янги датчикларнинг сезгирлиги токлар резонансига созланган датчиклар сезгирлигидан қўзғатиш занжирининг асллик қиймати марта юқори, ушбу датчикларнинг манбадан исътемол қилаётган қувват бирлигига нисбатан олинганда эса токлар резонансига созланган янги датчиклар сезгирлиги кучланишлар резонансига созланган датчиклар сезгирлигидан худди шунча марта юқори бўлишини кўрсатди. Қўзғатиш занжири мос равишда кучланиш ва токлар резонансига созланган иккита бир хил янги дифференциал трансформатор датчикда юклама қаршилиги қиймати ва характерининг ўзгариши кучланишлар резонансига созланган ДТД қўзғатиш чулғамидаги ток қийматининг кўпроқ ўзгаришига олиб келиши аниқланди.