Zamonaviy Dasturlash Tillari Va Ularni Qo‘Llanish Sohalari - Ernazarov, Alisher Ergashevich (Journal of Research in Innovative Teaching and Inclusive Learning, 2024)
Dasturlash tili bu ma’lum bir operatsiyani bajarish uchun kompyuter uchun ko‘rsatmalar to‘plamidir. Kompyuter dasturi - bu kompyuterning markaziy protsessori tomonidan bajarilishi uchun mo‘ljallangan mashinaga yo‘naltirilgan tilda ko‘rsatmalar ketma-ketligidir.