Ma’lumotlarni To’plash Va Ularning Sifatini Tekshirish Metodlari - Ziyadullayevna, Raximova Umida; Jonuzoqova Sabrina; Mamadaliyeva Marjona (Journal of Research in Innovative Teaching and Inclusive Learning, 2026)
Ushbu tadqiqot ma'lumotlarni to'plashning birlamchi, ikkilamchi va raqamli metodlarini tizimlashtirish, ularning sifatini tekshirishda qo'llaniladigan asosiy mezonlar validlik, ishonchlilik, to'liqlik va o'z vaqtiligini empirik baholash hamda O'zbekiston ilmiy va amaliy tadqiqotlari uchun ma'lumot sifati nazoratining integratsiyalashgan protokolini ishlab chiqishni maqsad qiladi. Tadqiqotda 2019-2024 yillar oralig'ida O'zbekiston universiteti va tadqiqot institutlarida o'tkazilgan 87 ta empirik tadqiqot ma'lumot to'plash metodi va sifat nazorati jihatidan kontent-tahlil qilindi.