Mamlakat Sanoat Tarmoqlarining Konstruktiv Transformatsiyasida Yashil Iqtisodiyotning Strategik Determinantalari - o‘g‘li, Sattorov Shahboz Hayrullo (Journal of Research in Innovative Teaching and Inclusive Learning, 2026)
Ushbu tadqiqotda yashil iqtisodiyot paradigmasining milliy ishlab chiqarish sektoriga ta’siri ekonometrik va tizimli tahlil prizmasidan ko‘rib chiqiladi. Maqolada ishlab chiqarishning ekstensiv modelidan intensiv-innovatsion modelga o‘tish mexanizmlari, energiya samaradorligi va dekarbonizatsiya jarayonlarining makroiqtisodiy barqarorlikka ta’siri tadqiq etilgan. Shuningdek, sanoat tarmoqlarida "aylanma iqtisodiyot" (circular economy) elementlarini joriy etish orqali raqobatbardoshlikni oshirishning konseptual yo‘nalishlari ishlab chiqilgan.