Boshlang‘Ich Sinf Ko‘Zi Ojiz O‘Quvchilarida Mo‘Ljal Olish Ko‘Nikmalarini Shakllantirishning Zamonaviy Tendensiyalari - Sodikovich, Saliyev Tolib (Journal of Research in Innovative Teaching and Inclusive Learning, 2026)
Ushbu maqola, boshlang‘ich sinf ko‘zi ojiz o‘quvchilarida mo‘ljal olish ko‘nikmalarini shakllantirishning zamonaviy tendensiyalarini o‘rganadi. Maqolada, O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining ta’limga oid qarorlari, maxsus maktab internatlarida o‘tiladigan darslar va zamonaviy tiflopedagogika metodlari tahlil qilinadi. Yangi metodikalar, xususan, 3D modellashtirish, sensorli texnologiyalar va smartfon ilovalarining ta’lim jarayoniga qo‘shgan hissasi muhokama qilinadi. Tadqiqotda, shuningdek, ko‘zi ojiz bolalar uchun yangi o‘quv vositalarini qo‘llashning samaradorligi va ularning mustaqil harakatlanish ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi o‘rni ko‘rsatilgan.