Maks Veberning Legitimlik Nazariyasida Hokimiyat Turlari - o‘g‘li, Saypillayev Bexruz O‘tkir (Journal of Research in Innovative Teaching and Inclusive Learning, 2026)
Ushbu maqola Maks Veberning legitimlik nazariyasiga asoslangan holda siyosiy hokimiyat turlarini o‘rganadi. Nazariyaning asosiy qoidalari, jumladan an’anaviy, xarizmatik va ratsional-huquqiy hokimiyat shakllari batafsil tahlil qilinadi. Maqolada nazariy asoslar zamonaviy siyosiy jarayonlar bilan bog‘lanib, ularning amaliy qo‘llanilishi va dolzarbligi ko‘rib chiqiladi. O‘zbekiston va Markaziy Osiyo kontekstida misollar keltirilgan holda legitimlikning jamiyat barqarorligidagi roli baholanadi.