ЎЗБЕКИСТОН РЕСПУБЛИКАСИДА ИНВЕСТИЦИОН ФАОЛИЯТНИ РИВОЖЛАНИШИГА ИНВЕСТИЦИОН МУҲИТНИНГ ТАЪСИРИ - X.Шайматова; У. Йўлдошев; О.Н.Хаитов (Journal of Research in Innovative Teaching and Inclusive Learning, 2023)
мазкур мақолада инвестор учун инвестицион қарор қабул қилиш энг масъулиятли масала ҳисобланади. Бундай дейишга асос, инвестор бир вақтнинг ўзида кўп мезонли ва турли йўналишли омилларни баҳолаши зарур бўлади. Инвестор ҳар қандай инвестицион қарорни қабул қилишда давлат ёки тармоқнинг инвестиция муҳитини ўрганиши энг муҳим масала саналади. Инвестор инвестиция киритмоқчи бўлган минтақа ёки давлатдаги вазият қанчалик мураккаб бўлса, инвесторнинг эътибори ушбу ҳудуддаги инвестицион муҳитни баҳолаб берувчи экспертлар хулосасига таянади. Шундай экан, инвестицион муҳитнинг қулайлиги бевосита ва билвосита инвестицион фаолиятнинг асосий бўғинини ташкил этади.