XORIJIY INVESTITSIYALARNI JALB QILISH VA O’ZBEKISTONNING INVESTITSIYA JOZIBADORLIGINI OSHIRISHNING AHAMIYATI VA SAMARADORLIGI - Barotov Bahromjon Vahob o’g’li (Journal of Research in Innovative Teaching and Inclusive Learning, 2023)
O’zbekistonda bozor iqtisodiyoti shakllanishi, iste’mol talabiga oid yangi muammolarni kelib chiqishiga sabab bo’ladi. Ushbu maqolada investitsiya va tashqi iqtisodiy faoliyatning iqtisodiy mazmun-mohiyati, uning barqaror iqtisodiy yuksalishni ta'minlashda muhim omil sifatida ahamiyati va faol investitsiya siyosatini yuritishda davlat boshqaruvi, shuningdek O'zbekiston iqtisodiyotida investitsion jarayonlar to'g'risida malumotlar keltirilgan.