Xitoy Madaniyati Va Madaniyatlararo Muloqot - Nabiyev Obidjon Abdullo o‘g‘li (Journal of Research in Innovative Teaching and Inclusive Learning, 2025)
Xitoy madaniyati insoniyat tarixining eng qadimiy va murakkab madaniyatlaridan biri bo‘lib, uning ildizlari minglab yillar oldin paydo bo‘lgan. Bu madaniyat nafaqat geografik jihatdan keng hududni egallagan, balki uning ta’siri butun Sharqiy Osiyo va undan tashqariga tarqalgan. Xitoy madaniyatining o‘ziga xosligi uning boy an’analari, falsafiy tamoyillari, san’at va adabiyot sohalaridagi yutuqlari bilan namoyon bo‘ladi. Shu bilan birga, Xitoy madaniyati o‘zining ijtimoiy tuzilmasi, oilaviy qadriyatlari va urf-odatlari orqali ham ajralib turadi. Bu madaniyatning o‘ziga xosligi, shuningdek, madaniyatlararo muloqot jarayonida muhim ahamiyat kasb etadi, chunki madaniyatlararo aloqalar bugungi kunda global dunyoda tinchlik va hamkorlikni mustahkamlashning asosi hisoblanadi.