NUTQ KAMCHILIKLARINING OLDINI OLISHDA HAMKORLIK - Marhabo Yahyo qizi, Zoirova (Journal of Research in Innovative Teaching and Inclusive Learning, 2025)
Nutq kamchiliklarining oldini olishda logoped va ota-onalar hamkorligi muhim ahamiyatga ega. Nutq rivojlanishi, bolalarning ijtimoiy va emosional o‘sishida asosiy rol o‘ynaydi, shuning uchun logopedlar va ota-onalar o‘rtasida samarali muloqot zarur. Ota-onalar bolalarining nutq faoliyatini kuzatish va kerakli yordamni taqdim etishda logopedlarning tavsiyalariga amal qilishlari lozim. Logopedlar esa ota-onalarga bolalarning nutqini rivojlantirish uchun zarur metod va strategiyalarni taqdim etish orqali ularning bilim va ko‘nikmalarini oshiradi