Инновaцион Ўқув Мaшғулотини Бошқaриш Функциялaри Модeли, Шaкллaри Ва Лойиҳaлaш Боcқичлaри - Баҳодировна, Каҳҳарова Саодат (Journal of Research in Innovative Teaching and Inclusive Learning, 2025)
Мазкур мақолада олий таълим муассасаларида инновацион ўқув машғулотларини бошқаришнинг модели, шакллари ва лойиҳалаш босқичлари таҳлил этилган. Ўқув жараёнини ташкил этиш, режалаштириш, раҳбарлик қилиш, мотивация, таҳлил, назорат ва сифат мониторинги каби бошқарув функциялари атрофлича ёритилган. Замонавий педагогик технологиялар асосида таҳлилий ёндашувлар таклиф этилиб, таълим сифатини ошириш, талабалар фаоллигини кучайтириш ва таълим жараёни самарадорлигини таъминлаш бўйича амалий тавсиялар берилган. Таълим машғулотларини лойиҳалашнинг тўлиқ босқичлари ҳамда ички ва ташқи шакллари таҳлил қилинган. Тадқиқот натижалари инновацион ўқув машғулотларини самарали ташкил этиш ва бошқаришда стратегик режалаштиришнинг муҳимлигини намоён этади.