TAFAKKURNI TEKSHIRISH METODLARINI O’RGANISH - Rushana Rafiq qizi , Ramazonova; Gulandom Erkin qizi, Bahriddinova (Journal of Research in Innovative Teaching and Inclusive Learning, 2025)
Ushbu maqolada tafakkurni tekshirish metodlari va ularning inson fikrlash jarayonlarini baholashdagi o‘rni yoritilgan. Tafakkur insonning muhim kognitiv qobiliyatlaridan biri bo‘lib, uni rivojlantirish va o‘lchash uchun turli psixologik va eksperimental metodlardan foydalaniladi. Maqolada tafakkurni tekshirishning asosiy usullari, jumladan, tushunchalarni shakllantirish, mantiqiy masalalarni yechish, klassifikatsiya qilish, tahlil va sintez jarayonlari haqida so‘z yuritiladi