KO’RISHDA NUQSONI BOR O’QUVCHILARDA FORTEPIANO IJRO ETISH MAHORATINI OSHIRISH TEXNIKASINI RIVOJLANTIRISH USULLARI - Zarinabegim O‘tkurbek qizi, Toshpo‘lotova (Journal of Research in Innovative Teaching and Inclusive Learning, 2025)
Mazkur maqolada ko’rish qobiliyati cheklangan bolalar uchun fortepiano texnikasini rivojlantirish usullari tahlil qilinadi. Gammalar, arpedjio, etiyudlar, ritm va dinamikani rivojlantirishga qaratilgan maxsus mashqlar bolalarning texnik mahoratini va ijodiy qobiliyatlarini oshirishga yordam beradi. Shuningdek, musiqa orqali his-tuyg’ularni ifoda qilish, o’z-o’zini ifoda etish va ijtimoiy adaptatsiya jarayonlarini yaxshilash mumkinligi ko’rsatiladi. Ushbu maqolada ko’rishda nuqsoni bor o’quvchilar uchun individual yondashuv, audio va taktil usullar, Brayl notalaridan foydalanish hamda musiqa terapiyasining ahamiyati haqida batafsil ma’lumotlar keltirilgan..