O‘ZBEK VA QOZOQ YOR-YORLARIDA OBRAZLARNING QIYOSIY TADQIQI - Hulkar, Aliqulova (Journal of Research in Innovative Teaching and Inclusive Learning, 2024)
Marosim folklori har bir xalqning tarixiy hayot tarzi bilan bir qatorda uning ilk dunyoqarashi bilan uyg‘unlashgan milliy-zamonaviy madaniy merosi haqida axborot beradi. Maqolada yonma yon yashayotgan o‘zbek va qozoq xalqlari to‘y marosimi bilan bog‘liq qo‘shiqlarning tahlili orqali poetik obrazlarning badiiy xossalari o‘rganilgan. Obrazlar tizimidagi umumiylik va o‘ziga xoslik qatlami qiyoslangan.