Boshqaruvda Xotin-Qizlar Ishtirokini Kengaytirishda Pedagogik Nazariy Qarashlar - qizi, Yuldasheva Feruzaxon Imomali (Journal of Research in Innovative Teaching and Inclusive Learning, 2024)
gender tengligi sohasidagi asosiy muammolarni yanada samarali hal etish uchun quyidagi ishlarni amalga oshirish maqsadga muvofiq: gender masalalarini hal etishga qaratilgan institutlarning samarali faoliyat yuritishi uchun shart-sharoit yaratish; gender siyosatini amalga oshirishni barcha darajalarda, jumladan, hududiy, milliy va sektoral muvofiqlashtirishning aniq tizimini shakllantirish; ayollarning iqtisodiy qaramligini va zaifligini yumshatish uchun oilaviy yuklarni teng taqsimlashga intilish; imkoniyatlarini kengaytirish, sohalarda gender tengligiga erishish kabilar shular jumlasidandir.