БЮДЖЕТ МАБЛАҒЛАРИДАН МАҚСАДЛИ ВА ОҚИЛОНА ФОЙДАЛАНИШДА ДАВЛАТ МОЛИЯВИЙ НАЗОРАТИ ТИЗИМИНИ АҲАМИЯТИ ВА ЎРНИ - Холбутаев Ўктам Хўжабекович (Journal of Research in Innovative Teaching and Inclusive Learning, 2024)
Ушбу мақолада Ўзбекистон давлат бюджет назорати тизимида амалга оширилаётган ислоҳотлар ва тизимнинг камчиликлари, уни ривожлантириш масалалари баён этилган. Бунда асосий эътибор, бюджет назорати унинг истиқболли йўналишлари ҳамда уни такомиллаштириш зарурияти, ҳуқуқий ва услубий таъминотининг ўзига хос хусусиятлари кўрсатилган.