Ўқувчиларда Ижтимоий Фаоллик Сифатларини Ривожлантиришда Мусиқанинг Роли - Шуҳрат, Исматов; Асрорбек, Аҳроров (Journal of Research in Innovative Teaching and Inclusive Learning, 2024)
Ушбу мақолада мусиқа воситаси орқали ўқувчи-ёшларни миллий руҳда тарбиялаш, миллий онг ва хулқ-атворни таркиб топтириш, ёш авлодни ҳаётга тайёрлашда, уларда кенг дунёқарашни таркиб топтириш, ҳаётга мақсадли ёндашув, бу борада режалари билан амалий ҳаёт бирлиги ҳиссини уйғотиш орқали миллий руҳни тарбиялаш масалалари ҳақида ҳикоя қилинади.