Товламачиликка Оид Жиноят Қонунчилигидаги Нормаларнинг Тизимли Таҳлили - Аскарбекович, Ирисбеков Улуғбек (Journal of Research in Innovative Teaching and Inclusive Learning, 2024)
Мақолада товламачилик жиноятига оид жиноят қонунчилиги нормалари таҳлил қилинган. Муаллиф ўтказилган тадқиқотлар ва таҳлилларга асосланган ҳолда товламачилик жиноятининг тушунчаси, таркибига, элементларига, шунингдек унинг бошқа ўхшаш жиноятлардан (босқинчилик, талончилик, фирибгарлик, шантаж, рэкет) фарқли томонларига оид масалаларни ўрганган. Шунингдек, мақолада товламачиликни жиноятининг тушунчаси, таркибига, элементларига, унинг босқинчилик, талончилик, фирибгарлик, шантаж, рэкетдан фарқли томонларига оид масалалари юзасидан илмий хулосалар, таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқилган.