ISLOMDA BAG‘RIKENGLIK TUSHUNCHASI - Ma’rufjon , Raximov (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Bu maqolada Islom dinida bag‘rikenglik tushunchasining mohiyati Qur’on oyatlari va hadislar orqali asoslanadi hamda nubuvvat davrida bag‘rikenglik tamoyillarining hayotdagi ijrosi turli tarixiy hodisalar misolida yoritib beriladi. Qolaversa, yurtimiz O‘zbekistonda diniy bag‘rikenglik va millatlararo totuvlik tushunchalarining bugungi kundagi ahamiyati haqida so‘z yuritiladi.