Kasb-Huunar Ta’limда Darsdan Tashqari Ishlar Jarayonida Tarbiyalash Va To’garaklarni Tashkil Etish - Umirov, А. Т. (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Ushbu maqolada Kasb-hunar to`garaklarini tashkil etishning asosiy maqsadi to`garak a'zolariga tegishli bilim, ko`nikma malakalarni berish-dangina iborat emas, balki to`garak a'zolarining jamiyatimizda qabul qilingan axloq-odob qoidalariga mos keladigan e'tiqodini, ijtimoiy, shaxsiy mulkka munosabatini, jamoa va uning a'zolariga boalgan ijobiy munosabatlarini, badiiy didini, iqtisodiy, jismoniy, axloqiy, milliy madaniyatini tarbiyalashdan iboratligini ochib beradi.