Kon -Metallurgiya Terminlarining Tillardagi Izohining Lingvistik Xususiyatlari - Bazarova, Umida Mamurjanovna (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Maqolada kon-metallurgiya terminologiyasining shakllanishiga ta'sir ko'rsatgan asosiy omillar ko'rib chiqilib, kon-metallurgiya rivojlanishida jadal ishlab chiqarishi, ilmiy va akademik aloqalarining roli ko'rsatilgan. Tillarda konchilik, geologiya va metallurgiya terminologiyasi, shuningdek, texnika terminlari bo‘yicha element nomlari aniqlanadi, terminlarning lingvistik tuzilishi tahlil qilinadi.