Mutaxassislik Bilan Bog’liqlik Lingvistik Tayyorgarlikning Integratsiyalashgan Ta’limdagi Ahamiyati - Azamatovna, Sharipova Iroda (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Integratsiyalashgan ta’lim texnologiyasidan o‘ziga xos xususiyati va asosiy g‘oyasi shundaki, insonning shaxsiy rivojlanishi va ta’limi uchun nafaqat nazariy, balki pragmatik (amaliy) bilimlar ham muhimdir. Ya’ni bilim olishda nazariy yondashuvning o‘zigina yetarli emas, balki doimiy o‘zgarib turuvchi zamonaviy va yangi integratsiyalashgan ta’lim texnologiyalar bilan to‘yingan dunyoda izlanuvchilarning faolligi va mustaqilligi ham o‘ta muhim. Ushbu maqolada muallif talabalarning mutaxassislik bilan bog’liqlik lingvistik tayyorgarligini takomillashtirish hamda integratsiyalashgan ta’limning tayanch kontsepti to‘g‘risida ma’lumotlar keltirilgan.