Замонавий Билим Ва Юксак Маънавий-Ахлоқий Фазилатларга Эга Юқори Малакали Кадрлар Тайёрлашнинг Асосий Омиллари - Саттаровна, Авезова Гулшод; Азатовна, Абдуллаева Сабохон (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Мақолада Ўзбекистон Республикасида олий таълимни тизимли ислоҳ қилиш, замонавий билим ва юксак маънавий-ахлоқий фазилатларга эга юқори малакали кадрлар тайёрлаш жараёнини сифат жиҳатидан янги босқичга кўтариш борасида тизимли ислоҳотлар мазмун моҳияти очиб берилган. Олий таълим муассасаларининг рақобатбардошлигини таъминлашнинг асосий омиллари таҳлил қилинган. Замонавий инновацион технологияларни жорий этишнинг таълим самарадорлигини оширишдаги аҳамияти тадқиқ қилинган.