Bo‘Lajak Jismoniy Madaniyat O‘Qituvchilarining Kasbiy Faoliyatga Tayyorlashning Pedagogik Mohiyati - Ermamatovich, Kurbanov Elyor (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Ushbu maqolada jismoniy tarbiya o‘qituvchisining kasbiy tayyorgarligini oliy ta‘lim muassasasida o‘qish jarayonida samarali etish, hamda jismoniy madaniyat fakultetlarida mutaxassislarni tayyorlash muammolari orasida o‘quv jarayonini ilmiy tashkil etish, o‘qitish va kadrlar tayyorlash sifatini oshirish asosida takomillashtirish va rivojlantirishning nazariy pedagogik asoslarini yoritib berilgan.