Маънавий-Маърифий Ишлар Самарадорлигини Ошириш Омиллари - Джумаевна, Намазова Нодира (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Мақолада узлуксиз маънавий тарбияни амалга оширишнинг асосий омиллари таҳлил қилинган. Шарқ мутафаккирлари маънавий меросининг ёшлар тарбиясидаги ўрнига эътибор қаратилган. “Комил инсон” тушунчасининг фалсафий мазмуни очиб берилган. Абу Наср Фаробийнинг ёшлар маънавий тарбиясига оид фикрлари таҳлил қилинган. Ёшлар тарбиясига оид вазифаларга қисқача изоҳ берилган.