Fuqarolarning Ijtimoiy-Siyosiy Faollashuvida Ijtimoiy Tarmoqlarning Tutgan O‘Rni - Saidovich, Raximov Sherzod (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Maqolada fuqarolarning ijtimoiy-siyosiy jarayonlarda ishtiroki shakllari, elektron hukumat va elektron davlat xizmatlari, ijtimoiy tarmoqlarning ijobiy va salbiy ta’sirlari, elektron demokratiyaning mazmun mohiyati, ijtimoiy masalarning muhokamasi va qarorlar qabul qilish, fuqarolarning siyosiy faolligini oshirishda axborot kommunikatsion texnologiyalar hamda onlayn platformalarning o‘rni, raqamli demokratiya, elektron ishtirok etishga oid masalalar to‘g‘risida ma’lumot berilgan.