Ingliz Va O‘Zbek Tillarida Shaxmat Terminologiyasining O‘Ziga Xos Xususiyatlari - qizi, Abdusalyamova Nodira Azim (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2024)
Mazkur maqolada chog‘ishtirilayotgan ingliz va o‘zbek tillarida shaxmat o‘yini terminlarining o‘ziga xos xususiyatlari haqida fikr va mulohazalar keltirilgan. Shaxmat o‘yini jarayonida ifodalanuvchi omonim va antonim so‘zlar,o‘zak morfemalar, terminologik iboralar va frazeologik birikmalar tahlili yoritilgan.