Marketing Sohasida Axborot Tizimlarining O‘Rni - Ernazarov Alisher Ergashevich; Jo’raboyev Quvonchbek Olim O’g’li (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2023)
Marketing axborot tizimi (MAT) marketingni rejalashtirishni takomillashtirish, marketing tadbirlarini amalga oshirish va tadbirlar ijrosi ustidan nazorat maqsadlarida foydalanishi yuzasidan aniq qarorlar qabul qilish uchun zamon va makonda axborotlarni yig‘ish, qayta ishlash, tahlil qilish, baholash va tarqatish yuzasidan uzluksiz va o‘zaro bog‘liq kishilar, asbob-uskunalar va jarayonlar yig‘indisidir. Marketing axborot tizimlari zamonaviy tashkilotlarning muvaffaqiyatli ishlashi uchun muhim vositadir. Ular bozor, iste'molchilar, raqobatchilar va kompaniyaning ichki resurslari haqidagi ma'lumotlarni to'playdigan, tahlil qiladigan va qayta ishlaydigan keng qamrovli tizimdir. Marketing axborot tizimlarining asosiy vazifalaridan biri bu tashkilotga bozorda mahsulot yoki xizmatlarni ilgari surish strategiyasi bo'yicha asosli qarorlar qabul qilish imkonini beruvchi axborotni boshqarishdir. Bunday tizim tufayli kompaniya tashqi muhitdagi o'zgarishlarga tezda javob berishi va bozordagi o'rnini yaxshilash uchun zarur choralarni ko'rishi mumkin.