Assessment Analytics Texnologiyalarining Ta’lim Sifatini Oshirishdagi Roli - Sharipovich, Rashidov Anvarjon; Izzatulloyevna , Axmedova Dılafruz (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy raqamli ta’lim muhitida Assessment Analytics texnologiyalaridan foydalanishning pedagogik va metodik jihatlari tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonida talabalar bilimini monitoring qilish, baholash natijalarini tahlil qilish hamda o‘quv faoliyatini optimallashtirishda analitik texnologiyalarning o‘rni yoritilgan. Tadqiqot davomida learning analytics va assessment analytics tizimlarining nazariy asoslari hamda ta’lim sifatini oshirishdagi ahamiyati ilmiy adabiyotlar tahlili asosida o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, Assessment Analytics texnologiyalari talabalar bilim darajasini aniqlash, o‘quv jarayonini individuallashtirish hamda pedagogik qarorlar qabul qilish jarayonini takomillashtirishga xizmat qiladi. Shuningdek, maqolada raqamli baholash tizimlarining metodik imkoniyatlari hamda ularni ta’lim jarayoniga joriy etishning ilmiy asoslari ko‘rib chiqilgan.