Raqamli O‘Yinlar Yordamida Maktabgacha Yoshdagi Bolalarda Matematik Tushunchalarni Shakllantirish - Akmal qizi, Qayumova Zulfizar (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2026)
Maqola maktabgacha yoshdagi bolalarda matematik tushunchalarni shakllantirishda raqamli o‘yinlarning pedagogik ahamiyatini o‘rganishga bag‘ishlangan. Unda bolalarning son, miqdor, shakl, o‘lcham va taqqoslash tushunchalarini o‘rganishdagi qiyinchiliklari, raqamli o‘yinlar orqali bu ko‘nikmalarni rivojlantirish usullari va o‘yin orqali o‘rganish metodikasi tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, raqamli o‘yinlar bolalarning mustaqil fikrlashini rivojlantiradi, matematik tushunchalarni qiziqarli va samarali o‘zlashtirishga yordam beradi hamda tarbiyachilar uchun amaliy tavsiyalarni shakllantirish imkonini beradi. Misol uchun, sanash o‘yinlari bolalarda son va miqdor tushunchalarini, shakl topish o‘yinlari geometrik shakllarni farqlashni mustahkamlaydi.