Voleybolchilarni Jamoaviy Texnik Harakatlarini Takomillashtirish Uslubiyati - o‘g‘li, Mirzayev Xusniddin Abdusattor (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2026)
Mazkur ishda yuqori malakali voleybolchilarning jamoaviy texnik harakatlarini takomillashtirish uslubiyati ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida jamoaviy o‘yin samaradorligini oshirishga ta’sir etuvchi asosiy omillar, xususan, o‘yinchilarning o‘zaro hamkorligi, texnik-taktik harakatlarning uyg‘unligi hamda tezkor qaror qabul qilish ko‘nikmalari o‘rganilgan. Shuningdek, mashg‘ulot jarayonida zamonaviy pedagogik yondashuvlar va maxsus mashqlar tizimi asosida jamoaviy harakatlarni rivojlantirish yo‘llari ishlab chiqilgan. Natijalar yuqori malakali voleybolchilarda o‘yin samaradorligini oshirish, jamoaviy muvofiqlikni kuchaytirish hamda musobaqa faoliyatida barqaror natijalarga erishishda muhim ahamiyat kasb etadi.