Oila Yoshlarning Aksiologik Tizimini Shakllantirish Manbai Sifatida: Ota-Onalar Va Farzandlarning Qadriyatlar Tizimi O‘Rtasidagi Uyg‘Unlik - Z. S, Elov.; Abdurahmonovich, Hakimov Bektosh (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2026)
Mazkur tadqiqot yoshlar va ularning ota-onalari qadriyatlar tizimini qiyosiy tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqot natijalari har ikki avlod aksiologik tizimida allotsentrik va proijtimoiy qadriyatlar ustuvor ekanligini ko‘rsatdi. “Haqiqiy do‘stlik” va “yetuk muhabbat” kabi qadriyatlar barqaror va markaziy ahamiyatga ega bo‘lib, shaxslararo munosabatlarning mustahkamlanishiga xizmat qiladi. Fuqarolik va moddiy qadriyatlar esa kamroq ahamiyatga ega deb baholandi. Yoshlar va ota-onalar o‘rtasidagi farq asosan hordiq va lazzatlanish qadriyatlariga bo‘lgan munosabatda namoyon bo‘ldi. Tadqiqot oilaning yosh avlod qadriyatlarini shakllantirishdagi yetakchi rolini tasdiqlaydi.