O‘Zbek Tilida Fe’l Yasovchi Qo‘Shimchalarning Tipologik Ahamiyati - qizi, Yuldasheva Maftuna Qahramon (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
O‘zbek tilida fe’l yasovchi qo‘shimchalar agglutinativ tilga xos bo‘lgan aniq shakl va barqaror ma’noga ega. Har bir qo‘shimcha ma’lum semantik vazifani bajarib, asos so‘zning leksik ma’nosini o‘zgartiradi yoki kengaytiradi. Bunda qo‘shimchaning qo‘shilishi natijasida yangi so‘z hosil bo‘lib, u mustaqil leksik birlik sifatida til tizimiga kiradi.