Quyosh Fotoelektr Stansiyalariga Raqamlashtirishni Tadbiq Qilish Jarayonlari - Askarovich, Vardiyashvili Afdandil; Qahramon qizi, Omonova Feruza (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Ushbu maqolada QFESlarni raqamlashtirishning asosiy jarayonlari, qo'llaniladigan ilg'or texnologiyalar (Masalan, Sun'iy Intellekt (AI), Machine Learning (ML), Raqamli Egizak (Digital Twin)) hamda ularni tadbiq etish orqali erishiladigan iqtisodiy va ekologik samaralar tahlil qilinadi. Raqamlashtirish QFESning ishonchliligi, optimal ishlashi va texnik xizmat ko'rsatish xarajatlarini kamaytirishda hal qiluvchi rol o'ynaydi.