Qishloq xo‘jaligida yong‘oq yetishtirish va ko‘chatchilik tizimini rivojlantirishni rag‘batlantirish yo‘nalishlari - Raxmonova Barno Soxibjonovna (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2023)
Maqolada bog‘dorchilikning asosiy sohalaridan biri hisoblangan yong‘oqchilik sohasida yong‘oq yetishtirish va ko‘chatchilik tizimini rivojlantirishni rag‘batlantirish, zamonaviy intensiv va innovatsion texnologiyalarning amaliyotga joriy etilayotgani yong‘oq hosildorligining muntazam ravishda ortib borishi natijalari muhokama qilingan. Tahlillar natijasida bozorlarda yong‘oq narxi shakllanishida asosan ishlab chiqaruvchilar hamda xaridorlar o‘rtasidagi “norasmiy vositachi”larning mavjudligi yong‘oq narxini o‘rta hisobda har bir bosqichda 25-30 foizgacha qimmatlashib borishi asoslanib, taqqoslama tahlil etilgan.