Itexnologiyaning Zamonaviy Ingliz Tiliga Ta’sir - Sobirjon qizii, Yangiboyeva Sevinch (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Ushbu maqolada texnologiyaning zamonaviy ingliz tiliga ko‘rsatgan ta’siri ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Internet, sun’iy intellekt va ijtimoiy tarmoqlar kabi omillar tilning leksik, grammatik va uslubiy tizimida sezilarli o‘zgarishlarga sabab bo‘lmoqda. Tadqiqotning maqsadi — texnologik rivojlanish natijasida ingliz tilida yuzaga kelayotgan yangi birliklarni aniqlash va ularning muloqot madaniyatiga ta’sirini o‘rganishdir. Tadqiqotda deskriptiv, tahliliy va kuzatuv metodlari qo‘llanilgan. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, texnologiya tildagi yangilanishlarni tezlashtirgan, soddalashtirish jarayonini kuchaytirgan hamda ingliz tilining global ta’sir doirasini kengaytirgan vosita hisoblanadi.