Аҳоли Пунктларининг Ерларига Оид Ҳуқуқий Муносабатларни Рақамлаштириш Долзарб Вазифа: Миллий Ва Хорижий Тажриба - Холмуминов, О.Ж. (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Мазкур мақолада мамлакатимизда аҳоли пунктларининг ерларига оид ҳуқуқий муносабатларни рақамлаштириш долзарб вазифа сифатида миллий ва хорижий тажрибани илмий таҳлили ва сўнгги йилларда ҳуқуқий муносабатларнинг кафолатлари бўйича амалга оширилган кенг кўламли ислоҳотлар, хусусан конституциявий-ҳуқуқий ислоҳотлар ривожида ерга доир ҳуқуқий муносабатларни рақамлаштириш борасида қонунчилик механизмлари такомиллаштирилиши каби масалалар баён этилган. Шунингдек, Янги Ўзбекистонни барпо этишда аҳоли пунктларининг ерларида рақамлаштириш ўта муҳим вазифалардан бири саналиши, мамлакатимизни дунё миқёсида етакчи ўрин эгаллашини шунингдек, ушбу масалаларни илмий-тадқиқот усуллари ва таҳлилларга кўра асослантирилган.