Zahiriddin Muhammad Bobur Harbiy Boshqaruvining O’ziga Xos Psixologik Jihatlari - Mamasalievich, Baubekov Urazali (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Mazkur maqolada buyuk sarkarda, davlat arbobi va adib Zahiriddin Muhammad Boburning boshqaruv san’ati, uning siyosiy qarashlari hamda davlatni idora etishdagi tamoyillari tahlil qilinadi. Bobur yaratgan boshqaruv tizimining o‘ziga xos jihatlari, adolat, halollik, xalqparvarlik va bilimga asoslangan yondashuvi ilmiy manbalar asosida yoritiladi.