Eski O‘Zbek Tili Ma’rifiy-Falsafiy Leksikasining Lingvokognitiv Tadqiqi Va Ingliz Tilidagi Interpretatsiyasi Muammolari - Iskandarovich, Xalliyev Jasurbek (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Mazkur maqolada eski o‘zbek tilidagi ma’rifiy-falsafiy leksikaning lingvokognitiv xususiyatlari tahlil qilinadi. Til va tafakkur munosabatlari asosida, bu qatlamdagi so‘zlar orqali o‘tmish o‘zbek ma’naviy tafakkuri ochib beriladi. Shuningdek, mazkur leksikaning ingliz tiliga tarjimasidagi interpretatsion muammolar, semantik ekvivalentlar, konnotatsiya va denotatsiya darajalarida yuzaga keladigan tafovutlar o‘rganiladi. Maqola natijalari tilshunoslikda madaniyatlararo kommunikatsiya va tarjima nazariyasiga oid izlanishlar uchun nazariy asos bo‘la oladi.