Atrof-Muhitni Muhofaza Qilishga Qaratilgan Davlat Investitsiyalari Va Ularning Iqtisodiy Samarasi - Rustamova, Sarvinoz (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Ushbu tezisda atrof-muhitni muhofaza qilishga qaratilgan davlat investitsiyalarining iqtisodiy samarasi tahlil qilinadi. O‘zbekistonda 2019–2023-yillarda qabul qilingan “Yashil iqtisodiyot” konsepsiyasi, “Atrof-muhitni muhofaza qilish to‘g‘risida”gi qonun hamda ekologik dasturlar asosida amalga oshirilgan investitsion loyihalar natijalari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, ekologik investitsiyalar nafaqat tabiatni muhofaza qilish, balki yangi ish o‘rinlari yaratish, energetik samaradorlikni oshirish va eksport imkoniyatlarini kengaytirish orqali iqtisodiyotning barqaror rivojlanishiga xizmat qilmoqda.