Ingliz Tilini O’qitishda Uyga Vazifaning Ahamiyati - Zulfizar Qochqorova; Zuhra Olimova (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2023)
Ushbu maqolada ingliz tilidagi uy vazifasining roli haqida so’z boradi. Maktabda o’qitish ya’ni ta’lim jarayonining bir qismi bo’lgan uyga vazifa berishning sabablari bilan bog’liq bo’lgan rollarni o’ynaydi. Uy vazifasi nafaqat akademik ko’nikmalarni oshirishga yordam beradi, balki o’quvchilarning shaxsiyati, harakter xususiyatlari va ijtimoiy ko’nikmalarini rivojlantirishga yordam beradi. Shuningdek, asosan shaxsiy rivojlanishga katta yordam beradi. Uy vazifalarisiz, o’quvchi o’zini ustida ishlamasa unda rivojlanish bo’lmaydi. Maqolada uy vazifasi tushunchasini nazariy ko’rib chiqish, uning roli va sababi taklif etiladi.