Jinoyat Protsessida Pedagog Va Psixologning Huquqiy Maqomi: O‘Zbekiston Respublikasi Qonunchiligi Va Xalqaro Amaliyotdagi Tendensiyalar - qizi, Axmedova Manzura Avazjon (Journal of Innovation in Education and Social Research, 2025)
Ishni sudga qadar yuritish — jinoyat-protsessual faoliyatning hal qiluvchi bosqichi bo‘lib, unda inson huquq va erkinliklarining kafolatlanishi, ayniqsa voyaga yetmaganlar ishtirokidagi ishlar bo‘yicha, alohida dolzarblik kasb etadi. Bola yoshidagi shaxslarga nisbatan amalga oshiriladigan tergov harakatlari ruhiy va huquqiy jihatdan yetarli darajada himoyalanmasa, bu ularning kelgusi hayotiga jiddiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin.